Pizza Making School

"Great moments in life deserve a pizza."

RICETTA

  1. Impastare 1 kg fi farina di media forza con 0,550 Lt di acqua.

  2. Far riposare per 30 minuti in una ciotola coperta con un panno umido.

  3. Aggiungere all’impasto 3 grammi di lievito e 0,5 lt di acqua ed impastare fino all’assorbimento.

  4. Aggiungere all’impasto 20 grammi e 0,5 lt di acqua ed impastare fino all’assorbimento.

  5. Aggiungere 20 grammi di olio, impastare fino all’assorbimento.

  6. Far riposare in frigo per almeno 12 ore e non oltre 24 ore.

  7. Tirare fuori 3 ore prima dell’utilizzo e far raddoppiare.

  8. Stendere, condire e cuocere.

RECIPE

  1. Knead 1 kg of medium strength flour with 0.550 liters of water.

  2. Let it rest for 30 minutes in a bowl covered with a damp cloth.

  3. Add 3 grams of yeast and 0.5 liters of water to the dough, and knead until absorbed.

  4. Add 20 grams to the dough and 0.5 liters of water, and knead until absorbed.

  5. Add 20 grams of oil to the dough, and knead until absorbed.

  6. Let it rest in the fridge for at least 12 hours but no longer than 24 hours.

  7. Take it out 3 hours before use and let it double in size.

  8. Roll out, season, and bake.


BUON APPETITO!